Företagskredit med anmärkning

Så enkelt skaffar du en företagskredit till företag med betalningsanmärkning.

Företagskredit upp till 250 000 kr | Ansök gratis på under 60 sekunder | Inget bindande | Svar inom 60 minuter

Företagskredit med anmärkning

Visste du att ditt företag kan få en företagskredit trots att företaget har en eller flera betalningsanmärkningar? De flesta traditionella långivare, som de svenska bankerna, lånar normalt sett inte ut pengar till företag med betalningsanmärkningar. Det finns dock ett antal nyare aktörer på marknaden som har förstått att det inte spelar så stor roll om ditt företag fick en eller ett par anmärkningar för över ett år sedan. Det viktiga är ju hur nuläget ser ut och framförallt hur framtiden ser ut.

Krav för att få företagskredit med betalningsanmärkningar

För att ditt företag ska kunna få en företagskredit måste du ha fått ordning på ekonomin. Du kan inte ha något aktuellt skuldsaldo och företaget kan absolut inte vara under utmätning av Kronofogden. Långivaren kommer direkt att se om ditt företag har betalningsanmärkningar i kreditupplysningen. Om du har betalningsanmärkningar måste du kunna redogöra varför ditt företag fick anmärkningarna och vad ni gjort åt det.

Försök alltid vara ärlig och öppen när du söker om ett lån. Det värsta en långivare vet, förutom betalningsanmärkningar, är när företaget försöker dölja fakta. Berätta istället kortfattat hur läget ser ut och hur du planerar att lösa situationen och varför du behöver det lån du ansökt om.

Om du har betalningsanmärkningar och ändå vill söka ett företagslån ska du tänka på följande:

  1. Se till att absolut inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden
  2. Vänta med att ansöka om företagskredit om du nyligen fått betalningsanmärkningar
  3. Var ärlig och öppen med dina problem
  4. Se till att du kan redogöra för varför du fått betalningsanmärkningarna

 


 

 

Vanliga frågor kring betalningsanmärkningar

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är ett tecken på att du inte har skött dina betalningar. Den kan exempelvis leda till att du inte får lån, lägenhet eller telefonabonnemang.

Det är inte vi som utfärdar betalningsanmärkningar. Ordet betalningsanmärkning är kreditupplysningsföretagens samlingsnamn på olika uppgifter som de samlar in från olika håll.

En fullständig lista över kreditupplysningsföretagen finns på Datainspektionens webbplats, som också innehåller mer information om hur kreditupplysning och betalningsanmärkningar fungerar.

Hur länge finns en betalningsanmärkning kvar?

Kreditupplysningsföretagen har vanligtvis kvar uppgifter på en privatperson i tre år efter den dag anmärkningen registrerades. För juridiska personer (företag) får uppgifterna finnas kvar i fem år. När en ansökan om betalningsföreläggande registreras mot en juridisk person finns den uppgiften kvar i längst två år efter utgången av det år då ansökningen gjordes.

Uppgifter om skuldsanering ska försvinna fem år efter den dag den tillkom. Om betalningsplanen är längre än fem år försvinner uppgiften den dag betalningsplanen tar slut.

Har mitt företag en betalningsanmärkning?
Det kan ett kreditupplysningsföretag informera dig om – eftersom det är de som sätter betalningsanmärkningar.

Kreditupplysningsföretagen hämtar offentliga uppgifter från olika register, bland annat från oss. Vissa av uppgifterna säljer de till olika frågeställare, exempelvis banker, hyresvärdar och kreditbolag.

På Datainspektionens webbplats finns en fullständig lista över kreditupplysningsföretagen.